Заменик градоначелника

Дејан Ружић

Рођен је 07. маја 1983. године у Крагујевцу. Звање дипломираног економисте стекао је на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу. Богато искуство у приватном сектору стекао је на руководећим позицијама, унапређујући пословање, уводећи иновације и креирајући инвестиционе прилике.

Каријеру је започео као контролор сектора продаје у фабрици „Кроноспан Срб“ д.о.о., где је радио од 2011. до 2012. године.

У компанији „ВИП Мобиле“ д.о.о. Београд радио је у периоду од 2012. до 2017. године, као регионални супервизор бизнис продаје за регион Шумадије и Западне Србије.

У периоду од 2018. до 2020. године био је на позицији Комерцијалног директора у компанији „Фори Техтиле СЕР“ д.о.о. Крагујевац.

Од септембра 2020. до јула 2021. године обављао је функцију извршног директора за област економике и маркетинга у ЈКП „Водовод и канализација“ Крагујевац.

Своју професионалну каријеру наставио је у Градској управи за развој и инвестиције, на позицији в.д. начелника Градске управе, од јула 2021. године, где је директно руководио реализацијом више капиталних пројеката и сарадњом са надлежним министарствима.

Члан је управног одбора Алумни клуба Економског факултета у Крагујевцу.

Говори енглески и служи се немачким језиком.

Ожењен је, отац двоје деце.

Контакт - Канцеларија 101, I спрат зграде Градске управе
Тел.:
email: dejan.ruzic@kg.org.rs