Помоћници градоначелника

Др Гордана Дамњановић
Помоћник градоначелника за здравствену и социјалну заштиту, људска и мањинска права

Рођена 27.06.1962.године у Крагујевцу, где је завршила Основну школу „Светозар Марковић“ и Прву крагујевачку гимназију. Звање доктора медицине стекла је на Медицинском факултету Универзитета у Београду 1990.године с просеком 8.21, а звање специјалисте менаџмента у здравству на Факултету организационих наука Универзитета у Београду и Медицинском факултету Универзитета у Београду 2007.године, где је са оценом 10 одбранила специјалистички рад „Значај увођења информационог система за примарну здравствену заштиту у Дому здравља Крагујевац“.

Додатно образовање и сертификати:

Медицински факултет Универзитета у Београду – Школа јавног здравља- Менаџмент тоталним квалитетом - ТОМ и Јавно здравље и превентивна медицина заснована на доказима - 2006.године;
Сертификати Међународног републиканског Института (ИРИ) за комуникацијске вештине 2006.године, Министарства здравља Републике Србије и EPOS Health Consultants „Health Promotion and Engaging Communities“;
Сертификат Queen's University – општи принципи менаџмента, стратешко планирање, менаџмент људским ресурсима, грађење тимова и разрешавање конфликата, лидерство, грађење етичне здравствене установе-2009.године;
Сертификат WHO „Public Health and Emergency Management“ 2015.године.;
Сертификат NALED-a, GIZ-a и Mинистарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог „Инклузија Рома и Ромкиња и других маргинализованих група у систем заштите и спасавања“ 2021.године.
Члан је Лекарске коморе Србије и Српског лекарског друштва. Била је акредитовани предавач Здравственог савета Србије у оквиру континуиране медицинске едукације са радовима на тему комуникације у здравственим установама и поступању са особама са инвалидитетом, особама са менталним потешкоћама и старијима, права пацијената, примена законске регулативе у здравственом систему.
Запослена у стални радни однос у Дому здравља Крагујевац од 1994. године у здр.станици бр.4 - Уред.
Од 1996.године радила је у Централном Диспанзеру за здравствену заштиту школске деце, где од оснивања 2002.године учествује у раду Саветовалишта за очување и унапређење репродуктивног здравља младих.

Од 2000.године је ПР менаџер Дома здравља Крагујевац, али наставља са превентивним радом у оквиру Саветовалишта за младе и учествује у раду Центра за превенцију. Учествује у свим пројектним активностима Дома здравља Крагујевац, као и у имплементацији Националних програма превенције, Националних водича, Унапређења превентивних здравствених услуга, кампањама – Имате право, Капитацији, Акредитацији (два пута вођа Тима за управљање информацијама), изради Програма за електронско фактурисање услуга, увођење ЗИС-а, третман инфективног медицинског отпада, изради сајта Дома здравља и Билтена Дома здравља. Била је Координатор пројекта „Опремање медицинском опремом Дома здравља Крагујевац“ – Влада Јапана 2008.године и ПР на најзначајнијем Пројекту Владе Републике Чешке у земљама Балкана – „Подршка превенцији карцинома грлића материце и дојке код жена сеоског подручја града Крагујевца“ са НВО „Оаза сигурности“ 2010 – 2012.године.
Чланица је Интерсекторског тима за превенцију породичног насиља на локалном нивоу од 2009.године; Координатор Тима за превенцију злостављања и занемаривања деце у Дому здравља Крагујевац од 2010-2014.године.

Од 2014.године обавља функцију чланице Градског већа за здравствену заштиту, а од 2015.године Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. Исту функцију обавља и у другом мандату од 2016-2020.године. Трећи мандат обавља од 2020.године до октобра 2023.године.

Председница је Савета за здравље у сва три мандата, активно је учествовала у раду мреже за здравство и социјалу СКГО, у припреми и имплементацији Закона о јавном здрављу. Вођа или координатор тимова за израду бројних Стратегија, Акционих и Оперативних планова; чланица бројних радних тела СКГО, ИЗЈЗ „ др Милан Јовановић Батут“ и УНИЦЕФ-а; у председништву је Одбора за организацију Октобарских здравствених дана. Учествовала је на светском конгресу Assises у Бриселу 2017.године „Regions and Cities for Development“, у организацији Европске комисије и Комитета европских региона, представљала је град Крагујевац и учествовала на пленуму везаном за ментално здравље.

У области људских и мањинских права, 2015. године, председница је тадашње Комисије за родну равноправност – данас Савета за родну равноправност. Од 2019.године у области националних мањина- председница је Савета за социјалну инклузију Рома и Ромкиња, а у области трговине људима – председница Тима за превенцију трговине људима и председница Тима за превенцију просјачења и малолетничких бракова.

Координаторка бројних пројеката и програма од којих су најзначајнији:

ReLOaD - Регионални програм локалне демократије на западном Балкану за област здравствене и социјалне заштите и подршку цивилном сектору;
Са Немачком развојном сарадњом - ГИЗ, област социјалне инклузије ромске популације, тренутно је у току друга трогодишња фаза ROMACTED програма са Саветом Европе;
Пројекат Делта Холдинга – друга задужбина, Центар за спорт и рекреацију особа са инвалидитетом – ИСКРА 2016.године.
Током пандемије COVID -19 била је Координатор за примену противепидемијских мера за град Крагујевац од 2020 - 2022.године.
У два мандата чланица Социоекономског савета и председница две Комисије у имовини за спровођење поступка давања у закуп пословних просторија на лицитацији и Комисије за давање у закуп просторија по бенефицираној закупнини.

Допринос признањима граду Крагујевцу и лична признања:

Дама 2015.године – Награда публике и медија, за рад, допринос и стваралаштво за област социјалне заштите – Агенција за маркетинг и организацију EVENTUS- team;
2016. – Награда Заштитника грађана граду Крагујевцу за допринос развоју свих облика приступачности;
2021. - Признање Заштитника грађана граду Крагујевцу за правовремено деловање у циљу континуиране подршке грађанима/грађанкама за време ванредне ситуације;
2021. - Признање за унапређење родне равноправности на локалном нивоу за 2021.годину – Одговор на ублажавање последица епидемије корона вируса COVID-19;
2021. - Добитница највишег признања СУБНОР-а Србије – Медаља борца;
2022. - Признање Координационог тела за родну равноправност и UN WOMEN за унапређење родне равноправности на локалном нивоу за 2022.годину.
2022. - „Филип Вишњић“- Повеља Савеза слепих Србије за хуман однос према слепим и слабовидим лицима у Крагујевцу и Србији;
2022. - Повереник за заштиту равноправности - Плакета за најбољу општину/ град једнаких могућности у 2022.години за град Крагујевац – Лого равноправности;
2023. - Захвалница Министартва за људска и мањинска права и друштвени дијалог за посебан допринос и ангажман и иновативне приступе у области унапређења положаја рањивих и маргинализованих група у граду Крагујевцу. Активно учествује у реализацији Пројекта „Барвалипе“. Иницијатор оснивања Одељења за људска и мањинска права, родну равноправност и превенцију трговине људима;
2023. - Програм Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ и Министарство за људска и мањинска права доделили су граду Крагујевцу Захвалницу за успешну сарадњу и допринос инклузији Рома, Ромкиња и других маргинализованих група;
2023. - Признање Заштитника грађана граду Крагујевцу за унапређење приступачности садржаја у области културе.

Др Гордана Дамњановић је волонтер Црвеног крста Крагујевац. Чланица је Кола српских сестара. Бави се хуманитарним радом, чланица је неколико организација цивилног друштва.
Говори енглески језик. Познавање рада на рачунару: MS Office, Internet.
Удата, мајка две ћерке и бака две девојчице и два дечака.

Контакт:
канцеларија 216, други спрат зграде Градске управе
тел. (034) 306-147
email - gordanadamnjanovic@kg.org.rs

 

Марко Јанковић
помоћник градоначелника за развој и унапређење локалне самоуправе

Марко Јанковић је рођен 21.06.1984. године у Крагујевцу.
Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу где је стекао звање дипломирани правник.
Током студија на Правном факултету учествовао је у раду „Правне клинике“ на катедри за Римско право проф. др Емилије Станковић.
Сертификат из области познавања америчког Кривичног права, издат од стране WICHITA STATE UNIVERSITY, Fairmount College of Liberal Arts and Sciences, Criminal Justice, School of Community Affairs, стекао је на катедри за Криминалистуку проф. др Бранислава Симоновића.
Стручну праксу Националне службе за запошљавање одрадио је у канцеларији Јавног извршитеља Жарка Радовића, радећи на правним пословима и пословима извршења. Током рада прошао је обуку и стекао Сертификат за примену вештина посредовања (медијације) у организацији USAID SRBIJA, Коморе јавних извршитеља, Правосудне академије и Партнера за демократске промене Србије.
Запослен је у Акционарском друштву „Електропривреда Србије“ Београд, Огранак ЕПС Снабдевање, у Служби за правне послове у Крагујевцу, као Водећи стручни сарадник за правне послове.
Од септембра 2020. године регистровани је Остали заступник ЕПС АД Београд по Решењу Агенције за привредне регистре.
Поседује Сертификат републичке Агенције за спречавање корупције из области Етике и интегритета.
Био је члан Градске изборне комисије Града Крагујевца у периоду од 2017. године до 2020. године.
Функцију Председника Скупштине друштва са ограниченом одговорношћу „Застава завод за здравствену заштиту радника“ Крагујевац обављао је у периоду од јула 2018. године до маја 2022. године.
У мандату Скупштине града Крагујевца у периоду од августа 2020. године до октобра 2023. године био је члан Одбора за нормативна акта.
Члан је Скупштине друштва са ограниченом одговорношћу „Радио телевизија Крагујевац“ Крагујевац.
Члан је Српске Напредне Странке, где у градском одбору странке у Крагујевцу обавља функцију повереника Месног одбора Центар града.
Добитник је бројних домаћих и страних признања и награда из области ликовне уметности.
Говори енглеки језик.
Ожењен, отац једне девојчице. 

Контакт:

Канцеларија: 503, пети спрат
Kонтакт телефон: 034/306-222
e-mail: marko.jankovic@kragujevac.ls.gov.rs

 

Стефан Јовановић
помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом

Стефан Јовановић рођен 3. фебруара 1994. године у Београду. Завршио студије на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу где је стекао звање дипломирани правник.

За време студија обављао разне дужности из области студентског парламетаризма од председника студентске организације „Удружење студената права“, члана Наставно – научног већа и Савета Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, као и председника Студентског парламента. На Крфу, Република Грчка, 2018. године био организатор сусрета студената Правних факултета из Крагујевца, Београда, Ниша, Новог Сада, Подгорице, Скопља, Загреба, Сплита, Бања Луке и Сарајева. Организатор више научно – стручних трибина из области права као што су „Дани правника“ који се сваке године одржавају на Правном факултету, такође семинара „У сусрет српском грађанском законику“ одржаног на Златибору фебруара 2017. године.

Од 2018. до 2020. године, запослен у Ректорату Универзитета у Крагујевцу на правним пословима, а 4. августа 2020. године именован за помоћника градоначелника града Крагујевца за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Члан је Српске напредне странке.

Стефан Булатовић,
помоћник градоначелника за туризам

Рођен је 11.12.1995. године у Крагујевцу. Завршио је Економски факултет у Крагујевцу и стекао звање мастер економиста – међународна економија.

У периоду од 2011-2016. године био је активан учесник у разним друштвеним пројектима у граду. Учествовао је у организовању, друштвеном деловању, развоју и остваривању разних манифестација за младе.

Од 2016. године је предузетник и оснивач бренда „Индекс пица“ који успешно послује у шест градова у Србији. Говори енглески језик.